Acest jurnal este legătura mea, pipa mea de opiu. Este drogul şi viciul meu.

Sunday 17 April 2011

Arta de a iubi

Satisfactia in iubire nu poate fi atinsa fara capacitatea de a-ti iubi aproapele, fara o autentica smerenie, fara curaj si disciplina. Iubirea este grija activa pentru viata si dezvoltarea celui iubit.
Acest aspect al iubirii este prezentat in Cartea lui Iona. Dumnezeu i-a spus lui Iona sa mearga in Ninive si sa-i instiinteze pe locuitorii ei ca vor fi pedepsiti daca nu isi indreapra purtarea. Iona fuge de aceasta misiune, temandu-se ca cei din Ninive se vor cai , iar Dumnezeu ii va ierta. Iona este un om cu un puternic simt al ordinii si legii, dar lipsit, dupa parerea mea de iubire. Incercand sa evadeze, ajunge in burta belenei, simbol al starii de izolare, asa cum este descrisa si in Dictionarul de simboluri din opera lui Mircea Eliade[ http://doinarusti.ro/Dictionar.htm]. Dumnezeu il salveaza si Iona merge totusi in Ninive . El predica locuitorilor , asa cum i-a cerut Dumnezeu si lucrul de care se temea, se intampla.Oamenii din Ninive se caiesc iar Dumnezeu ii iarta si renunta sa distruga orasul. Dumnezeu ii explica ulterior lui Nona ca esenta iubirii este sa TRUDESTI pentru ceva si sa faci ca acel ceva sa CREASCA, ca iubirea, linistea si truda sunt inseparabile.
Poetul si misticul musulman Rumi spune'' Nici un sunet de aplauze nu se poate face auzit de la o mana fara cealalta mana''

Un alt factor important intr-o relatie de iubire este rabdarea.Daca alergi dupa rezultate rapide nu vei invata niciodata o arta, iar rabdarea da-este o arta! Am ajuns sa credem ca pierdem timp daca nu facem lucrurile repede si totusi, noi nu stim ca il omoram.
Sa inveti sa iubesti nu este o arta. Este un sacrificiu. Iar cand cel de langa tine iti da voie sa iubesti, acel lucru se poate considera IUBIRE!


[ si sa stii ca ORICE ar fi, te iubesc!]






No comments:

Post a Comment