Acest jurnal este legătura mea, pipa mea de opiu. Este drogul şi viciul meu.

Wednesday 1 February 2012

Shall we...?!

Urata luna asta, februarie. Seamana cu o supa negatita. Nu e nici supa si nici nesupa. E ceva de mijloc. Urat.
Dar altceva este frumos. Ieri, dupa pauze covarsitoare ale sufletului, apare din seninul cerului un domnisor care se pregateste sa-mi faca curte. Curte ''din aia'', cu marmura pe jos, gard gros si bine ingropat la capat in pamant...nu orice fel de curte. Ma admira el atent( asa fac EI la inceput.Te admira.Mai apoi,te seaca) si cu o voce de Johnny Bravo nepieptanat ma intreaba: ''OK. Am trecut de prima parte. Ia spune-mi, domnisoara: ai pe cineva? ''
Scot imediat pe gura raspunsul care ma ameteste: DA!
Dupa cateva secunde de pauza, zambesc stanjenita si revin la normal. NU, nu am pe nimeni, dragule.

Oare de ce ma simt inca ''prizoniera cuiva''? Poate ca exista niste etape pe care orice om trebuie sa le parcurga in drumul lui catre fericire ( unii aleg futaiul afectiv-cum ar spune o ''prietena buna'', altii aleg ''calugaria '', iar poate altii inca nu sunt pregatiti.)
Am realizat ca o bucatita mica-mica-mica-minuscula din inimioara mea nu se pregatea deloc pentru afluxul de sentimente ce urma sa-i intre in casa-motiv pentru care mi-a tot tipat in ureche: ''DA! DA! DA!!). Ei bine, nu nu nu!
Dar am sa o inteleg. Este inca tanara si necoapta. Sunt sigura ca peste inca ceva timp, dupa ce va sterge praful de pe mobila, va spala pe jos si se va curata de panze de paianjeni, isi va deschide atunci poarta casei si va ingramadi tot ce este mai bun!

Pana atunci, iau lectii de dans! Ole!

12 comments:

  1. Dacă și februariele ĂSTA e ceva de mijloc...

    ReplyDelete
  2. hai mai, aliosa. de ce esti rau? nu e nici in iarna si nici in primavara.Aici era referirea. Plus ca trebuie apreciata comparatia mea proasta de la 8 dimineata .

    ReplyDelete
  3. Ba e frig...
    Apropo, remarcabil articolul din revista Tango - cel cu tristețea bărbatului.

    ReplyDelete
  4. '' Asta confirma teoria conform careia iubesti cu atat mai puternic atunci cand dragostea nu-ti este impartasita, sau ca iubesti cu atat mai disperat atunci cand iubirea este imposibila.'' la asta te referi, nu? Smile.:) Daca da, atunci da, e un articol frumos. Si mie mi-e frig. Intre iarna si primavara.

    ReplyDelete
  5. Nu... e pur și simplu o privire după cortina teritoriului inamic.

    ReplyDelete
  6. si inamicul este...cine mai exact?

    ReplyDelete
  7. Nu (imi)esti inamic. ''Războiul este ca apa. Se schimbă permanent tot aşa cum şi apa îşi adaptează forma la pământul pe care îl străbate. Va reuşi să învingă cel care-şi poate schimba tactica faţă de inamic sau adversar.'' Sun Tzu in Arta Razboiului. Imi pare rau.

    ReplyDelete
  8. Îți pare rău că... ce?

    ReplyDelete
  9. Aș putea să îți răspund că e anotimpul pe care îl simți. Ar fi dulcegăros și previzibil. Așa că prefer să îți spun că merităm anotimpul ăsta. Prea ne-am bătut joc de climă...

    ReplyDelete
  10. asa este. Dar pornim la drum, bucurosi ca totusi ( in cele din urma/finally/a dat dumnezeu)...am invatat niste lectii

    ReplyDelete